Puree ziemniaczane, to urozmaicenie zwykłych gotowanych ziemniaków. Dzięki temu się nie znudzą. Świetne, gdy do ziemniaków nie mamy sosu, ponieważ danie nie jest suche. Dodatkowo można szaleć z dodatkami urozmaicając danie np. z boczkiem, kiełbasą, cebulką, ziołami.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 100 ml mleka
- 5 łyżek masła
- pęczek koperku
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i przecisnąć przez praskę lub ubić tłuczkiem do ziemniaków.
2. Dodać masło i mleko. Dokładnie wymieszać.
3. Dodać drobno posiekany, świeży koperek. Wymieszać.
4. Ewentualnie doprawić solą.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz