wtorek, 17 października 2017

Kokosowy pudding chia z suszonymi morelami

chia


Podane składniki wystarczają na dwie porcje puddingu, widoczne na powyższym zdjęciu. Pudding jest bardzo sycący. Idealny na drugie śniadanie do pracy lub podwieczorek.

Składniki:

  • dwie płaskie łyżki nasion chia
  • 1 mała puszka mleka kokosowego (ok 165 ml)
  • 2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu
  • 4-6 suszonych moreli
  • 2 łyżki suszonych jagód goi
  • 1 banan

Sposób przygotowania:

1. 2 łyżki nasion chia zalać puszką mleka kokosowego, dodać 2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu. Dokładnie wymieszać. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Ja zwykle zostawiam na całą noc.

2. Banana i suszone morele pokroić w kostkę. 

3. W miseczce lub szklance umieścić pokrojonego banana. Zalać namoczonymi nasionami chia. Na wierzchu ułożyć suszone morele oraz suszone jagody goi. 

4. Dodatkowo wierzch puddingu można skropić syropem z agawy.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz