Podane składniki wystarczają na dwie porcje puddingu, widoczne na powyższym zdjęciu. Pudding jest bardzo sycący. Idealny na drugie śniadanie do pracy lub podwieczorek.
Składniki:
- dwie płaskie łyżki nasion chia
- 1 mała puszka mleka kokosowego (ok 165 ml)
- 2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu
- 4-6 suszonych moreli
- 2 łyżki suszonych jagód goi
- 1 banan
Sposób przygotowania:
1. 2 łyżki nasion chia zalać puszką mleka kokosowego, dodać 2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu. Dokładnie wymieszać. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Ja zwykle zostawiam na całą noc.
2. Banana i suszone morele pokroić w kostkę.
3. W miseczce lub szklance umieścić pokrojonego banana. Zalać namoczonymi nasionami chia. Na wierzchu ułożyć suszone morele oraz suszone jagody goi.
4. Dodatkowo wierzch puddingu można skropić syropem z agawy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz