poniedziałek, 30 października 2017

Śniadaniowy tost z jajkiem i bekonem

Tosty z jajkiem


Tosty z jajkiem i plastrami bekonu to idealne weekendowe śniadanie. Chrupiące tosty, sycące dodatki, z takim śniadaniem dobrze zaczniesz dzień!

Składniki:

  • chleb tostowy
  • kilka plastrów boczku parzonego lub wędzonego
  • jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

1. Boczek smażyć na patelni aż się zarumieni, a tłuszcz się wytopi.

2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w plastry.

3. Tosty opiec w tosterze.

4. Jedną kromkę chleba tostowego posmarować majonezem, ułożyć kilka plasterków jajka, boczku. Posypać świeżym szczypiorkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Zamknąć kanapkę drugą kromką chrupiącego chleba tostowego. 


Tost z bekonem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz