Uniwersalny sos chrzanowy. Szybki w wykonaniu, pyszny kremowy sos chrzanowy. Można go użyć zarówno do kanapek, do mięs, kotletów czy jajek.
Składniki:
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka masła
- 150 ml bulionu warzywnego
- 2 łyżki serka śmietankowego typu Philadelphia
- 2 łyżki śmietany kwaśnej 18%
- 3 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka
- sól
- pieprz biały
Sposób przygotowania:
1. Masło roztopić w małym garnuszku. Dodać łyżkę mąki i chwilę podsmażyć.
2. Wlać bulion i dokładnie wymieszać.
3. Dodać serek śmietankowy, śmietanę i chrzan. Zagotować, jak sos zgęstnieje doprawić solą i białym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz