Testowałam nową patelnię grillową robiąc pyszną, aromatyczną pierś z kurczaka. Cały dom wypełniony zapachami, to jest to! Można go podać z grillowanymi warzywami, frytkami, gotowanymi ziemniakami itp. Nadmiar kurczaka można później wykorzystać do kolorowych kanapek czy tostów.
- podwójna pierś kurczaka
- kurkuma
- kmin rzymski
- kolendra mielona
- papryka słodka mielona
- sól, pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierem ręcznikowym. Oprószyć przyprawami, dodać oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać. Mięso marynować w lodówce przynajmniej godzinę.
2. Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę oleju. Smażyć kurczaka po kilka minut z każdej ze stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz