piątek, 20 lipca 2018

Grillowana pierś z kurczaka

pierś z kurczaka

Testowałam nową patelnię grillową robiąc pyszną, aromatyczną pierś z kurczaka. Cały dom wypełniony zapachami, to jest to! Można go podać z grillowanymi warzywami, frytkami, gotowanymi ziemniakami itp. Nadmiar kurczaka można później wykorzystać do kolorowych kanapek czy tostów.

Składniki:
  • podwójna pierś kurczaka
  • kurkuma
  • kmin rzymski
  • kolendra mielona 
  • papryka słodka mielona
  • sól, pieprz 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
Sposób przygotowania:

1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierem ręcznikowym. Oprószyć przyprawami, dodać oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać. Mięso marynować w lodówce przynajmniej godzinę. 

2. Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę oleju. Smażyć kurczaka po kilka minut z każdej ze stron. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz