Domowy kebab to co艣 pysznego 馃槏 przede wszystkim wiem co jem, a wszystkie sk艂adniki s膮 艣wie偶e. W sklepach bez problemu mo偶emy dosta膰 gotowe bu艂ki, pity, i to o bardzo dobrym sk艂adzie. Taki domowy kebab, to 艣wietny pomys艂 na wykorzystanie nadmiaru grillowanego lub sma偶onego kurczaka, kt贸ry zosta艂 nam z obiadu z poprzedniego dnia. Nic si臋 nie marnuje, a my mamy zupe艂nie inne danie kolejnego dnia.
Sk艂adniki:
- kawa艂ki grillowanego lub sma偶onego kurczaka (pomys艂 jak je przygotowa膰 znajdziecie tutaj: grillowana pier艣 z kurczaka, lub kurczak gyros)
- chlebki pita
- kilka li艣ci 艣wie偶ej sa艂aty
- pomidor
- 艣wie偶y og贸rek zielony
- czerwona cebula lub szczypiorek
- sos czosnkowy lub inny ulubiony
Bu艂ki pita przygotowa膰 zgodnie z instrukcj膮 na opakowaniu. W 艣rodku rozsmarowa膰 艂y偶eczk臋 sosu, umie艣ci膰 kawa艂ki sa艂aty, podgrzanego wcze艣niej kurczaka, kilka plasterk贸w pomidora, og贸rka, cebuli. Na wierzchu pola膰 jeszcze kolejn膮 porcj臋 sosu.
Je偶eli pita po przygotowaniu za bardzo wystyg艂a to gotowy, przygotowany przygotowany kebab mo偶na na chwilk臋 wrzuci膰 do gor膮cego piekarnika.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz