Kolejna owsianka z wykorzystaniem sezonowych jabłek. Dodatkowo dodałam pyszną, soczystą pomarańczę. Nie mogłam się powstrzymać i przemyciłam również nieco czekolady 😍 Idealna na drugie śniadanie do pracy.
Składniki:
- 3-4 łyżki płatków owsianych górskich
- pół szklanki mleka
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 jabłko
- 1 pomarańcza
- 2 kostki ciemnej czekolady
- łyżka płatków migdałów
Płatki owsiane gotować 5 minut w mleku z dodatkiem miodu. Odstawić. Jabłko i pomarańczę obrać i pokroić w kostkę. Dodać łyżeczkę cukru i gotować w oddzielnym rondelku kilka minut. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Do naczynia przełożyć owsiankę, dodać mus owocowy. Udekorować czekoladą, płatkami migdałów lub orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz