To jedna z pyszniejszych owsianek, jakie jadłam. Niepozorne, proste składniki, ale razem wyszło rewelacyjne połączenie.
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- szklanka mleka
- 3 kostki ciemnej czekolady
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 jabłko
- 1 gruszka
Płatki owsiane gotować w mleku ok. 5 min. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę. Dokładnie wymieszać. Odstawić. Ewentualnie dosłodzić. W między czasie obrać jabłko i gruszkę, wykroić gniazda nasienne, resztę pokroić w kostkę. Przenieść do rondelka, dodać cukier trzcinowy i smażyć kilka minut. W miseczce połączyć czekoladową owsiankę z frużeliną jabłkowo-gruszkową. Udekorować płatkami migdałów i orzechami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz