piątek, 4 maja 2018

Twarożek ze szczypiorkiem

twaróg

Wiosna przyszła i na rynku pojawiły się już świeże nowalijki. Postanowiłam więc, na śniadanie zrobić twarożek. Lekki, tradycyjny, ze świeżym szczypiorkiem i dodatkiem czosnku. Często zapomniany, a prosty i szybki przepis na pyszne śniadanie. 

Składniki:
  • 250 g twarogu półtłustego
  • pęczek szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Szczypior drobno posiekać. 

2. Twaróg rozgnieść widelcem. Dodać szczypiorek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól, pieprz, jogurt naturalny. Dokładnie wymieszać. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz