Bazylia to nie tylko dodatek do wytrawnych dań. Z powodzeniem można jej użyć do deserów i koktajlów owocowych. Fajnie uatrakcyjnia koktajl, a nie przytłacza. Dodaje mu świeżości. Nawet niewielka ilość jest już wyczuwalna. Jak już wielokrotnie wspominałam, koktajle owocowe zawierają bogactwo naturalnych witamin i minerałów, o wiele bardziej przyswajalnych dla organizmu niż tabletki. Dlatego zachęcam do przygotowywania własnych mieszanek owocowych i warzywnych.
Składniki:
- 1 kiwi
- 2 banany
- 1 jabłko
- 3-4 pomarańcze
- 6 liści bazylii
Sposób przygotowania
Kiwi i jabłko i banany obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Przenieść do naczynia od blendera. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy, oraz listki bazylii. Zmiksować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz