Mazurek w pastą Tahini
Wielkanocny mazurek z pastą Tahini, serem mascarpone, białą czekoladą i konfiturą porzeczką. Lubię robić mazurki, ponieważ można się przy nich ponieść fantazji, zarówno przy dekorowaniu jak i łączeniu różnych smaków. Kruchy placek, do którego można robić kombinacje naprawdę różnych produktów. Ten mazurek na pewno spodoba się fanom orzechów, sezamków i chałwy. Krem serowo-śmietanowo-sezamowy jest naprawdę fantastyczny!
Przepis znajdziecie tutaj:
Mazurek z orzechową bezą
Kruche ciasto wykonałam z przepisu Magdy Gessler, który widziałam podczas jej wielkanocnego programu. Do kruchego ciasta dodała oprócz surowego żółtka, żółtko ugotowane na twardo. Mazurek wyszedł bardzo kruchy i smaczny. Dodatkowo wykonałam orzechową bezę. Orzechy laskowe i włoskie zmieliłam w blenderze, dzięki temu mazurek wyszedł bardzo intensywnie orzechowy. Warstwa konfitury porzeczkowej to świetne, owocowe przełamanie smaku.
Przepis znajdziecie tutaj:
Mazurek kajmakowy
Pyszny, kruchy i bardzo słodki mazurek wielkanocny. Kajmakowy mazurek nie jest pracochłonny, a efekt jest fantastyczny.
Przepis znajdziecie tutaj:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz