To bardziej deserowa owsianka. U mnie świetnie sprawdziła się jako pyszna, lekka słodka kolacja. Akurat testowałam nową galaretkę o smaku pina colada 👍 naprawdę dobra. Myślę, że jeszcze wykorzystam ją do niejednego ciasta i deseru.
Składniki (2 porcje):
- 5 czubatych łyżek płatków owsianych
- 200 ml mleka
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 banan
- 2 łyżki konfitury wiśniowej
- 1 galaretka, pastelowa pina colada
Sposób przygotowania:
1. Galaretkę rozpuścić w 300 ml wody (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), wylać do niedużego płaskiego naczynia. Schłodzić, a następnie włożyć do lodówki co całkowitego stężenia.
2. Płatki owsiane, z wiórkami kokosowymi zalać mlekiem i gotować 5 minut. Przełożyć do miseczek.
3. Dodać pokrojonego banana, konfiturę i pokrojoną w kostkę galaretkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz