Składniki:
- ciecierzyca (1,5 szklanki ciecierzycy, już ugotowanej),
- 1 papryka,
- 1 pomidor,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 mała cebula,
- 1 łyżeczka papryki słodkiej,
- 1 łyżka oliwy,
- szczypta chili,
- sól, pieprz
Wykonanie:
Na wstępie nadmieniam, że wszystkie składniki mogą być pokrojone byle jak, bo i tak wszystko będzie miksowane. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na oliwie, dodać posiekany czosnek. Paprykę pokroić w paski i wrzucić na patelnię do reszty żeby trochę zmiękła. Po kilku minutach dodać obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę. Smażyć aż wyparuje nadmiar wody z pomidora, dodać łyżeczkę słodkiej papryki i szczyptę chili.. Zawartość patelni dodać do ciecierzycy, zmiksować na pastę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz