poniedziałek, 15 maja 2017

Paprykowa pasta kanapkowa



Składniki:
  • ciecierzyca (1,5 szklanki ciecierzycy, już ugotowanej),
  • 1 papryka,
  • 1 pomidor,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 mała cebula,
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej,
  • 1 łyżka oliwy,
  • szczypta chili,
  • sól, pieprz 

Wykonanie:

Na wstępie nadmieniam, że wszystkie składniki mogą być pokrojone byle jak, bo i tak wszystko będzie miksowane. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na oliwie, dodać posiekany czosnek. Paprykę pokroić w paski i wrzucić na patelnię do reszty żeby trochę zmiękła. Po kilku minutach dodać obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę. Smażyć aż wyparuje nadmiar wody z pomidora, dodać łyżeczkę słodkiej papryki i szczyptę chili.. Zawartość patelni dodać do ciecierzycy, zmiksować na pastę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz