Składniki:
- pierś z kurczaka (jedna podwójna),
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku,
- oliwa lub olej,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
- sól, pieprz,
- 1 opakowanie makaronu kokardki lub inny ulubiony,
Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierem ręcznikowym, pokroić w kostkę. Dodać paprykę słodką i ostrą, trochę soli i pieprzu, posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 2 łyżki oliwy. Dokładnie wymieszać. Jeżeli macie czas to mięso odstawić do lodówki na godzinę. Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso przez kilka minut do zarumienienia. Na drugiej patelni rozgrzać 3 łyżki oleju lub oliwy, dodać szpinak, smażyć do całkowitego rozmrożenia na małym ogniu. Do usmażonego kurczaka dodać szpinak. Wymieszać do połączenia składników. Jeszcze chwilę podsmażyć. W tym czasie doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz