Jeżeli uwielbiacie kokosowe desery, to ten zdecydowanie przypadnie wam do gustu. Pyszne twarogowe kulki al'a rafaello. Do tego są sycące i świetnie sprawdzają się jako przekąska w pracy.
- 250 g twarogu półtłustego
- 100 g białej czekolady
- 2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego
- 50 g płatków migdałowych
- 4-5 łyżek cukru pudru
- 50 g wiórek kokosowych + wiórki do obtoczenia
- 1 łyżka mleka kokosowego w proszku (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
1. Czekoladę rozpuścić na łaźni wodnej. Migdały rozdrobnić w malakserze.
2. W misce zmieszać twaróg, rozpuszczoną czekoladę, rozdrobnione migdały, wiórki kokosowe, mleko kokosowe w proszku, cukier puder, jogurt naturalny. Wymieszać dokładnie za pomocą widelca, aż masa będzie zwarta i dosyć jednolita. Można też zmiksować za pomocą blendera.
3. Masę schłodzić w lodówce 1-2 godziny. Następnie nabierać po łyżeczce kokosowej masy i formować kuleczki. Każdą obtoczyć w wiórkach.
4. Gotowe kulki przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz