Ten pudding udowadnia, że deser może być pyszny, sycący i zdrowy! Przyznam się, że dla mnie to była nawet kolacja. Jaglanka wyszła intensywnie czekoladowa i owocowa. Można ją łączyć z ulubionymi owocami i za każdym razem cieszyć się nowymi smakami.
Składniki:
- 70 g suchej kaszy jaglanej
- szklanka mleka
- 4 kostki ciemnej czekolady
- szczypta soli
- 4 figi
- garść jeżyn + cukier do smaku
Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać wodą. Nawet 3 razy. Następnie ugotować ją w mleku ze szczyptą soli. Kasza wchłonie prawie cale mleko. Jeżeli będzie konieczność można jeszcze trochę dodać mleka. Zdjąć z ognia i dodać kostki czekolady. Mieszać do rozpuszczenia. Zmiksować na gładki pudding.
Jeżyny zagotować z cukrem.
Pudding jaglany podać z jeżynami i figami. Udekorować wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz