wtorek, 3 kwietnia 2018

Jajka faszerowane rzodkiewką i serkiem śmietankowym

jajka z rzodkiewką

Składniki:
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku 
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka serka śmietankowego typu Philadephia
  • sól, pieprz czarny
  • kilka gałązek koperku do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo (jajka gotować około 10 minut od zagotowania wody). 

2. Jajka wystudzić, obrać i przekroić na pół. Żółtka wyciągnąć i przełożyć do miski.

3. Do żółtek dodać: drobno pokrojony szczypiorek, rzodkiewkę, majonez, serek śmietankowy, sól, pieprz. Wykładnie wymieszać.

4. W puste miejsca po żółtkach umieścić farsz. Udekorować.

Smacznego!

Zobacz także: 

Jajka faszerowane pieczarkami



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz