Idealne na wieczorną przekąskę, imprezę a nawet do wieczoru filmowego. Mięsne, panierowane meatballs, z mięsa mielonego z szynki. Pyszne bez dodatków, a także z ulubionymi sosami.
Składniki:
- 250 g mięsa mielonego, wieprzowego z szynki
- 1/2 małej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 żółtko
- 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- 1/3 łyżeczki soli i pieprzu
- 1,5 łyżki bułki tartej + dodatkowa do obtoczenia kulek
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, żółtko, słodką, mieloną paprykę, sól i pieprz.
2. Masę dokładnie wyrobić rękoma. Uformować małe kulki. Obtoczyć je w bułce tartej, a następnie smażyć je na patelni, na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz