Zdrowy, pożywny i dietetyczny pudding z kaszy manny. Od dziecka nie jadłam kaszy manny i postanowiłam do niej powrócić. Fajna odmiana od zwykłych jogurtów czy serków. Idealne na lekkie śniadanie, czy zdrową przekąskę między posiłkami.
- 100 ml mleka
- 1 łyżka kaszy manny
- 1 banan
- kilka kropli naturalnego ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- 1 plaster pomarańczy
- kilka owoców suszonej żurawiny i rodzynek
Sposób przygotowania:
1. W małym rondelku zagotować mleko, dodać łyżkę kaszy manny. Zagotować i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Dodać łyżeczkę syropu z agawy oraz ekstrakt waniliowy.
2. Banana pokroić w kostkę.
3. Do miseczki lub ozdobnego słoika dodać kilka rodzynek. Następnie wyłożyć pokrojonego banana. Zalać kaszą manną.
4. Ozdobić plastrem pomarańczy. Na wierzch wyłożyć kilka rodzynek i suszoną żurawinę.
Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz