sobota, 27 stycznia 2018

Waniliowo-bananowy pudding z kaszy manny

pudding z bananami

Zdrowy, pożywny i dietetyczny pudding z kaszy manny. Od dziecka nie jadłam kaszy manny i postanowiłam do niej powrócić. Fajna odmiana od zwykłych jogurtów czy serków. Idealne na lekkie śniadanie, czy zdrową przekąskę między posiłkami.

Składniki:
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżka kaszy manny
  • 1 banan
  • kilka kropli naturalnego ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 plaster pomarańczy
  • kilka owoców suszonej żurawiny i rodzynek

Sposób przygotowania:

1. W małym rondelku zagotować mleko, dodać łyżkę kaszy manny. Zagotować i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Dodać łyżeczkę syropu z agawy oraz ekstrakt waniliowy. 

2. Banana pokroić w kostkę. 

3. Do miseczki lub ozdobnego słoika dodać kilka rodzynek. Następnie wyłożyć pokrojonego banana. Zalać kaszą manną. 

4. Ozdobić plastrem pomarańczy. Na wierzch wyłożyć kilka rodzynek i suszoną żurawinę. 
Przechowywać w lodówce. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz