środa, 7 lutego 2018

Puree ziemniaczane z koperkiem

puree z ziemniaków


Puree ziemniaczane, to urozmaicenie zwykłych gotowanych ziemniaków. Dzięki temu się nie znudzą. Świetne, gdy do ziemniaków nie mamy sosu, ponieważ danie nie jest suche. Dodatkowo można szaleć z dodatkami urozmaicając danie np. z boczkiem, kiełbasą, cebulką, ziołami.  

Składniki:
  • 1 kg ziemniaków
  • 100 ml mleka
  • 5 łyżek masła
  • pęczek koperku

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i przecisnąć przez praskę lub ubić tłuczkiem do ziemniaków.

2. Dodać masło i mleko. Dokładnie wymieszać. 

3. Dodać drobno posiekany, świeży koperek.  Wymieszać. 

4. Ewentualnie doprawić solą.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz