Poniżej przedstawiam przepis na bardzo szybki makaron z sosem serowym :) podobny przepis przeczytałam wcześniej w Internecie. Zmieniłam proporcje według własnych upodobań, wy również możecie to zrobić. Za każdym razem używam innego wina, więc danie smakuje inaczej i się nie nudzi.
Składniki:
- 200 ml białego wina (wytrawne, półwytrawne),
- ser gorgonzola ok 150 g,
- ser mascarpone 250 g,
- makaron farfalle,
- świeżo mielony pieprz czary lub kolorowy
Wykonanie:
- Odmierzyć 200 ml wina i odparować w garnku do 1/3 - 1/4 wyjściowej objętości.
- Następnie dodać sery i mieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Makaron polać gotowym sosem oraz oprószyć pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz