Pewnie nie raz, zostały wam resztki pieczonego lub grillowanego kurczaka, albo panierowanych kotletów. Można nawet specjalnie kupić większą porcję kurczaka, przyrządzić go i później przez kilka kolejnych dni wykorzystać je na grzanki, pizzę czy kanapki. Można także zrobić sałatkę na zimno, z kurczakiem i świeżymi warzywami.
Składniki:
- kilka bułek pszennych
- pieczone, grillowane filety z kurczaka
- kilka plastrów salami (opcjonalnie)
- ser salami
- świeży pomidor
- papryka czerwona
Użyłam kurczaka smażonego na patelni grillowej, na małej ilości tłuszczu. Do doprawienia użyłam: paprykę słodką mieloną, paprykę ostrą mieloną, mieloną kolendrę, czosnek, sól, pieprz.
1. Bułki przekroić na pół. Kurczaka pokroić na kawałki. Pomidory pokroić w plastry. Paprykę pokroić w kostkę. Salami pokroić w mniejsze kawałki.
2.Na bułkach układać kolejno: plastry pomidorów, kurczaka, paprykę, ser i na wierzchu salami, które wspaniale przyrumieni się w piekarniku.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz