Składniki:
- 2 papryki,
- 4 pomidory,
- chorizo 150 g, lub więcej,
- cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- makaron
- łyżka oliwy z oliwek lub innego tłuszczu
Przyprawy:
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- 1 łyżeczka ostrej papryki,
Wykonanie:
- Chorizo w plastrach pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Pomidory obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w krótkie paski.
- Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć chorizo.
- Następnie dodać cebulę i ja zeszklić. Dodać przeciśnięty przez prasę lub posiekany czosnek.
- Dodać świeżą paprykę i podsmażyć ok 4-5 minut.
- Dodać słodką i ostrą paprykę, mieszać ok 1 minutę.
- Następnie dodać pomidory, podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.
- Makaron ugotować i podawać z sosem. Opcjonalnie można posypać powierzchnię tartym serem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz